Здравето и душата, разговор с две жени!

Важно е хармонията между тялото и душата, за да сме здрави!

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си. Здравето и душата.

За Писмо до А. З.//.././../.2019г./:-

Добра да е вечерта Ви, Уважаема А. З.!

Благодаря Ви, за доверието и съжалявам за психологическия натиск върху Вас!

Сега по споделеното от Вас, за здравето и душата:

Пишете , че ми предстоят трудни години? Да, предстоят Ви трудни уроци от емоционално естество!

Вярвам ще се справя и ще науча новости! Да, спасението Ви е с положително емоционално натоварване. За учене на Новости в допълваща работата Ви област! Които ще стимулират здравето и душата Ви!

Би ли могло да се каже какви? Важно е да се справя, нали? Моля Ви, А. З., да не го приемате като заплаха!  Представете Си, че влизате в пещерата “Магурата”? Внезапно спира тока и нямате фенерче. Трябва всичко да направите, като се доверите на пипане с длани и ходила!!! Важно е да няма страх и да пипате с разбиране. За да са малки крачките, за да не се подхлъзнете? Как да го експериментирате ли? Когато А. не е в дома Ви, завържете очите Ви и един час действайте без да виждате? Постепенно бихме могли да го обсъждаме?

Вчера в единия екип, към който е Е. стана истински цирк. В не добрия смисъл на думата. Е. стой във фонов режим и нажежава ситуацията. Да, Е. се е уверил, че Вие не се поддавате на неговите манипулации. Което го е вбесило и Ви е подготвил неочакван удар в Гръб!!!

Жената , за която Ви писах се казва М. започна да крещи.

Също и с нападки към мен, че нищо не правя за екипа. А съм го играла само на миротворец! Стоп! Това се случва с всички момичета, които се връщат от майчинство. Искат да си върнат старите позиции. Навярно знае М., че е загубила част от бързината на уменията си. Които ужасно я плаши, че може да получава забележки? Това и е казал Е., че може М. да вдигне напрежението. Така биха били обезсмислени Вашите забележки към нейните предполагаеми пропуски в работата, предполагам? Това често съм го срещал сред колежките в училище. Които се връщат от майчинство? Сега предупреждавам банкерите, за които работя с такива момичета, а клиентите на банката са недоволни?

Новите хора, които съм наела бяха като в шок? Май някои не бяха виждали М. в такова състояние? Това е и потвърждението, което е искал Е.? За да има и други уплашени, а в паниката има мътна вода. Където да се скрият Е. и М.? Така след две седмици Е. ще каже, че М. трябва да бъде уволнена? Сега Е. печели хаос и страх, че Вие не работите с милите майчици. Които са родили още едно дете? Много ще Ви е Трудно!!!! Не бързайте с реакция!

В резултат на което един колега започна да си пише молбата за напускане , постарах се да го спра. Права Сте, за да го успокоите и да го кажете. Това е нормално с адаптацията на М. от майчинство и ще и помагате. Както и на новите, а имате и примера с връщането на П., нали?

Да видим какво ще предприеме днес ?

Предполагам, че дори Е. би пожертвал М.? За да предизвика технически проблем с кабели, апаратура или… /няма представа от помещенията Ви/?

Е. разбира се не намеси и просто наблюдаваше? Той просто си беше свършил работата? Да, права Сте, абсолютно съм сигурен, че М. е манипулирана от него. Дано да пазите документи и да няма М. достъп до материали за унищожение?

Мирослава повтаряше неговите думи. Да, М. е само Папагал! Трудна ситуация! Опасна ситуация, ако я уволните? Ако не Сте разговаряли двете в присъствието на Психолог!!!!

Изчаках за около 2 часа да падне емоцията! Направих кратка среща на тази част от екипа. Изтъкнах , че такива поведения не толерирам! Стоп!!! Моля Ви, забравете за себе си и не използвайте “не толерирам”! Използвайте – “Разбирам притесненията на М., за трудните ни задачи в бъдеще!”, ако решите да го кажете?

Без разбира се да обвинявам / нападам някого! Когато се разминава между здравето и душата?

Чудесно! Това е и Вашата задача, да говорите за бъдещите Ви задачи, а не моментните емоционални изблици!

Взела съм окончателно решение! Е. трябва да го махна от екипа! Трябва да изолирам всякакви допирни точки с моите екипи! Права Сте! Намерете му някаква преквалификация и го наградете с Едногодишно обучение в Г.! Докато намерите повод за уволнение? Помислете, къде бихте го изпратила в чужбина?  Щом откаже да си повиши квалификацията? Тогава Сте свободна с уволнение, евентуално?

Смятам да пиша на моя мениджър в Г. и да го уведомя? Вие какво мислите? Чудесно! Разговаряйте с Г. и им го изпратете! За да им е подръка и да го опознаят, защо искате да го уволните? Но не се оплаквайте, ако нямате точни факти и доказателства!!!!!

Това няма да бъде 1-я път , в който ще говоря с него за Е.? Да, така е, но мъж ще Ви създаде проблем с дискриминация? Дали няма отношения и с …?

Важно е смяна на тона! За да са добре здравето и душата Ви!

Освен това като бях сега в Г., говорих и с Х. много влиятелен човек в организацията. Който също вижда някои елементи в поведението на Е.?Веднага пишете на Х. и обяснете за М., че е била използвана!!!

Проблемът ми е, че Е. е много манипулативен. Това , което се вижда в България не се вижда в Г.? Нямам точна представа от мястото му в работата Ви?

Аз повече няма да го търпя! Права Сте и действайте бързо!

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Ще се опитам да помогна на М.? Имах среща с нея – беше катастрофа! Чудесно! М. не е виновна, а е уплашена, като всяка млада майка.  Така се чувстваха и двете ми дъщери с по две деца и връщане на работа! Кажете на М., че ще навлезе бързо в работата. Вие винаги ще я пускате, ако детето и се разболее. Навярно М. ще може да върши някоя работа от домашния си компютър? Докато е в болничен с детето и? Наблегнете, че я уважавате, че е родила, а работата ще усвои пак!

Тя не ме харесва като мениджър! Което се отразява на здравето и душата и.

Както и Е.! В основата е силно раздразнение също и от направени от мен повишения, много елементарно. Моля Ви, не засягайте обяснения за Вашата кариера! Обяснете и, че вярвате в нея и тя ще расте. Защото може да се докаже с малко повече усилия, ако наистина М. има нужните компетенции?

Е. просто беше сложил думи в устата й. Макар , че твърди, че е независима. Да, това е опасно, защото Е. може да я настройва и по телефон? Дори и да не се срещат всеки ден! Моля Ви, не се надявайте, че ще Ви разберат! Вече е влязъл червея и ябълката загнива! Говорете само и единствено за Работата!!!!

Не знам защо тези обвинения ми влияят? Аз знам, че мога да я върша тази работа! Стоп! Това влияе на всеки! Вие Сте Човек и съвсем естествено е да Ви влияят. Защото Сте далеко от интригите и не бихте си го помислила. Тук Е. и М. са душевни вампири, които се хранят от ядосването Ви! Тук съм категоричен-“Краставите магарета са подушват отдалеко!”

Снощи ми се ядеше много сладко, хапнах 2 бонбона? Чудесно! Това е Ендорфин- Щастие! Това е храна за мозъкът Ви и не е грях! Не се лишавайте от силен копнеж по сладко, щом не е три поредни вечери!

Пих топла вода. Поздравления! Наказвате се с топла вода и готово!

Да е спокойна вечерта Ви !!!Благодаря Ви!

Трезви и спокойни да са анализите Ви във вечерта!

Продължаване със следващо писмо от А. З., за здравето им.

Благодаря Ви, за доверието и споделеното пътуване!

Сега по споделеното от Вас:

Снощи късно благополучно се завърнах от командировка. Добре Сте дошла!

Завръщането беше дълго със закъснения на полети, все пак кацнах успешно! Важното е, че Сте на твърда земя!

Тази командировка беше спокойна, бих казала на моменти за мен скучна. Прекрасна новина! Това е най- важно, работата да е скучна за Вас, но интересна за водените от Вас! Това Ви го пиша, защото 38г. бях учител!

Ценното беше, че бях заедно с новите колеги. С мен пътуваха 8 нови колеги от екипа. Те участват в различни технически срещи За новия проект. Да, това е най- важно, защото всички знаят, че Вие Сте зад тях и Вие Сте ги подбрала!

Г. са доволни от скоростта на наемането. Което ще се отрази на здравето и душата, на хората в екипа.

Поздравления!

Роб на обстоятелства и хора или полезен за себе си

Плодове и зеленчуци за деня?

Храненето ми там не беше съвсем както трябва. Сега ще се постарая да компенсирам. Стоп! Важни са емоциите Ви! Навярно не Сте имали обща вечеря с Г., с когото Ви е приятно? Храненето ще го обмислим заедно, но Се пазете от Грипа!

В неделя сутринта голямата ми дъщеря А. ме изненада? Промени решението си да започне 2-ти, бакалавър педагогика първоначална. Отлично решение на А.!!!

Тази година А. завършва професионален бакалавър по рехабилитация. Бихте могла да вземете пример от А. и да учите Вие нещо непознато за Вас!

Аз й казах , че това звучи интересно , не исках да й чупя ентусиазма. Интуитивното Ви решение е било най- вярно! А. иска да опознае Децата, които скоро ще има! А. се разкъсва между Вашето отношение и как Тя ще бъда майка!

Преди пътуването  нямах време да мисля? Изоставих мисълта за здравето ми.

Пътна карта.

Стоп! Не го мислете, а я подкрепете повторно, защото ученето на психология и педагогика е Важно за А.! Сериозен съм и данните и са пред мен от пътната и карта.

Замислям се, че това би било поредната промяна, липсва и последователност? Стоп! Това не е каприз и промяна на А., а надграждане!

Вие какво мислите? Мисля да Ви ядосам, че не Сте права в притесненията Ви!

Какво би било правилната ми реакция, не знам? Подкрепете я! Говорете с А. за майчинството и децата в началните класове, а сега се раждат много деца с нужда от рехабилитация, което  прави малката ми дъщеря! Млъквам, за да не Ви ядосвам, но тръгвам утре и таблета ще е с мен. Подробно бих Ви описал ползата за А. от детската Психология?

Спокойно да е възстановяването Ви от командировката!

Следващо писмо от другата жена- А. Х., за здравето и душата и.

Добър да е денят Ви, Уважаема А. Х.!

Благодаря Ви, за доверието и споделеното с мъката Ви!

Сега по споделеното от Вас:

Как сте? Как ново покрай Вас? Надявам се, че всичко е наред. Благодаря Ви! Да, малко съм напрегнат, защото моите възрастни виждат месец Май, но е влажно и хладно!

Аз имам някакви стомашни проблеми от няколко дни? Стоп! Това е бунта на Далака Ви! Много е влажно и се надявам, че ще увеличите Ориза и Картофите!

След обяд към 15ч ми се подува коремът имам газове и то често? И така ми е некомфортно. Днес и някаква прерязваща болка ниско долу през целия стомах и повече към лявата част? Много газове ми се образуват напоследък? Храната е както обикновено и се чудя какво става? Стоп! Навярно липсва храна на фурна, която да обира излишната влага, която е киселина и бомбира с газове!

Иначе съм добре, но дали е така със здравето и душата ми?

Пак се чувствам променена но някак си по-сигурна в себе си? Чудесно! Радвам се на оптимистичния Ви  поглед към Бъдещето!

Не ми пука от другите и какво ще се случи? Прекрасно! Вие Сте най- важна, а останалите са само Фон!!!

Отново загубих интереса към човекът с който споделях последните месеци? Нормално и естествено е, защото ще го откриете през лятото Новият Мъж!

Забелязвам, че връзките ми продължават около 6 месеца и после вече не съм толкова влюбена. Тръпнеща както в началото? Защо ли? Защото няма разговори, обсъждания и обмяна на интелект, който да Ви стимулира!

Това не е добре, но може би тази връзка е без бъдеще? Да, Вие учите и ако партньора няма достатъчно думи, той вече не е интересен!

Напоследък губя неща. Свързано ли е със здравето и душата ми?

Даже и написаните ми желания под възглавницата изчезнаха някъде? Забравям документи и други странни събития? Стоп! Тук липсват вдъхновяващи Ви книги и мозъкът зацикля! Това беше и за майка ми! Даниел Стил са по книга на седмица за майка ми, а вече и приятелките и от библиотеката? После ги обсъждаме, а пишат и писма до себе си!

Има нещо мистично извън мен което ми въздейства? Да, дори и аз съм един от магьосниците до Вас! Това Ви писах, когато Ви тласнах към психологията. Защото можете да пътувате в човешките души!

Вглеждам се в хората по-детайлно и ги анализирам докато разговаряме. Даже по-скоро ги проучвам вътрешно отколкото да слушам какво ми говорят? Странно?

Какво става? Къде са здравето и душата ми?

Това исках от Вас, защото това е силната страна в картата Ви. Което правя аз и си приличаме с Вас! Прекрасно е!

Накъде отивам? Имам чувството че се задава нещо голямо? Много голямо! Защото Ще отворите Кабинет-“Разговор с Вас, за Вас”!!!!!

Имам нужда от твоите съвети и помощ? Сега тръгвам с майка за Варна. Таблета ще е с мен и утре ще Ви напиша подробно писмо. За пътуване в Човешката Душа, което е дарбата Ви!

Това е за сега, благодаря за търпението. Пожелавам лека и спокойна вечер.Благодаря Ви!

Спокойни да са дните Ви!

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

 

Leave a Comment: