Защо да изслушате записа за Любовта ли?

Защо да изслушате записа за Любовта ли?

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си и любовта.” 

Формулата на единство в семейството Ни, зависи ли от следното:- „Няма аз, няма ти, има Ние” е формула за обезличаване, анихилация на личността!

Потискането на личните потребности е като бомба със закъснител, изгърмяват все някъде: във връзката, здравето или професията!!!

Писането на личните Ни желания и копнежи е психотерапията за много близките Ни процеси в Любенето Ни!

Защото Вие търсите отговори,  развитие, давате Си различни гледни точки!

Четенето на написаното от Вас е вид психотерапия! Защото оглеждате себе си в прочетеното, мислите, разширявате кръгозора си, пластовете на душата Ви се раздвижват, нали?

Защото здравата Ни семейна среда не е мит, тя е наша първична психо-биологична потребност, емоционалната ни храна, коренът ни!

 Без нея ние сме осакатени. Не трябва, не може да се руши!

Опитваме се да Си покажем нещата, които разболяват семейната Ни среда и така я превръщат в клетка? Илюзиите, самозаблудата, любовта по подразбиране, нереалистичните очаквания, мълчанието, привикването?

Загубата на мечти, сексът по задължение, подмяната на „да бъда” с „да имам”, приемането на другия като даденост, обезличаването на себе си и другия!  Неяснотата на „Ние”, живеенето по модел „Как трябва”, страхът от загуба на сигурност, „Какво ще кажат хората”…!!!

Опитваме се да разкрием болестите на връзката Ни, капаните които сами си поставяме и в които влизаме!

И да, прави Сте –  разрушаваме!

Разрушаваме мита за формулата на единство „Няма аз, няма ти, има Ние”!!!

 

В нашата култура, в съвременния свят това не е формула за оцеляване, а за обезличаване, подтискане на индивидуалността. Но можем да Си даваме алтернатива: „Ние” без „Аз” е равносилно на унищожение за теб като личност, за връзката и за любовта!

Отговорът ни е даден в следното:-   „Вяра, надежда и любов” – това е свещеното триединство!

Емоционалната алхимия, която преобразява вероятността в реалност. Бленуването, търсенето на „принца” или „принцесата”, ако не е подплатено с любов към себе си, вяра и надежда? Би си останло просто едно празно бленуване, нали?

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Отново да погледнем към бляновете Ни: „…Имам любовта към себе си – изградена, осъзната, подплатена със самочувствие? Търпеливата вяра, че някъде там, във време-пространството на моя живот, Той/Тя ще дойде”!!!

Защото точни рецепти няма!

Живеенето по правила не е истинско живеене, това е правилният начин да се объркаме? После да изпаднеш в криза, депресия, болест. Важно е Вие да усещате промените. Липсата на радост от живота е индикация за дълбока вътрешна криза, нали?

Важно е в такива моменти Вие да се центрирате, да погледне в себе си и да си зададе някои много прости въпроси: „Какво става с мен сега?

Обичам ли човека до себе си? Чувствам ли се обичан?” ???

Това е момента на откровението – първо пред себе си, после и пред другия. Осъзнаването е повратната точка за промяна. За съжаление много хора не успяват, не искат да осъзнаят своята истина? Страхуват се от нея, заблуждават се, оправдават се и просто обвиняват другия за батака, в който заедно живеят. Ето така любовта става жертва!!!

 Да, това би бил и капана Ни?

Това е основното послание на Аудио-записа и личните благословения? Силата да се променяш, да заменяш стари модели с нови, да се прощаваш с миналото?

Да живееш в настоящето, да станеш след падането. Стереотипите на обществото са дълбоко втъкани в пластовете на нашата психика? Това са архаични модели, част от социалната ни същност. Неизбежно е да не ги следваме ли?

Лошо е когато сляпо се придържаме към тях, потискаме личните си потребности? Не усещаме кога от сигурност те стават окови: „ Когато всичко е „така, както трябва да бъде“?Вие започвате да се държите така, както трябва, а не така, както искате. Дори не се запитвате какво искате Вие?

Влизате в кутийката „трябва“, където всички очаквания на всички са изпълнени, и се чувствате сигурни и защитени ли?

Щрак! Катинарът на кутийката се заключва!

Всичко е така, както трябва да бъде. Недоволни няма. Всеки играе ролята си на щастлив, затворил очи за себе си и за другия.

 Най-пагубната роля е …………….!

Потискането на личните потребности е като бомба със закъснител, изгърмяват все някъде: във връзката, здравето или професията.

Защото Вие не Сте константна величина, не Сте вещ, не се изгубвате или намирате, Вие се съграждате всекидневно!

Кризите в живота Ви са сигнал, че е нужна промяна – отново съграждане. Така е, няма край този процес, а дали е орисия?

Няма безболезнено преминаване през живота, няма безопасен живот. Страданието е част от пътя ни, от нас зависи обаче дали ще се превърнем в страдалци или ще се учим от трудните етапи, нали?

 

Страданието е цената на израстването.

Това е смисълът на болката, безсънните нощи, депресията… за да достигнете до най-добрата своя версия.

Това, което прави по-леко преминаването ни през тежките житейски етапи е осъзнаването, работата със себе си? Превръщането на кризата в пречистващ процес, на провала в урок, на страданието в учител!

Защото Любовта е отговорът, но лошото е, когато вече не я чувстваме, а се оправдаваме с нея? Манипулираме ли, внушаваме ли вина и създаваме ли зависимост?

Любовта е най-доброто обяснение и най-доброто оправдание, особено за брака, или я търсим като спасение?

Търсим ли новата любов като лекарство за наранената си душа? Любовта е всичко от което се нуждаем, но НЕ всичко, което наричаме любов, е любов, нали?

Да си зададем въпроса?

– Кой избор във взаимоотношенията ни, от психологическа гледна точка, е за предпочитане – компромисът, истината или свободата?

Отговорът би бил комбинацията от трите, магичната алхимия на тези три елемента? Компромиса, откровеността, свободата да бъдеш себе си е формулата за хубави отношения.

Това не е комбинация от константни величини – никоя не е по-малко или по-важна от останалите.

Необходимо ли е да бъдете гъвкави?

Когато е нужно, правете компромис – но ясен, изговорен, осъзнат компромис!

Друг път – да бъдете откровени до болка, истината боли – за това Вие навярно не обичате да я изричате и чувате?  Точно за това тя е пречистваща Ви.

Пречистването води до промяна, израстване, надграждане. Свободата да отстоявате личното си Аз дори на цената на обвинението в егоизъм, означава да поемете отговорност за себе си.

 Една от характеристиките на зрялата личност е способността да се променя постоянно!

Карл Густав Юнг нарича този процес индивидуализация – разгръщане на пълния потенциал на личността, достигане до най-добрата своя версия.

В тази така банална история – брак, изневяра, развод – героинята Сте Вие, които вървите по този път.

Съвсем не ѝ е леко, но от една напълно смазана психически обстановка? Вие ще се трансформирате в зрели, самоуверени млади жени и мъже, радвате се на живота и гледате към бъдещето с вяра.

Получава се, в живота нещата винаги се получават, когато положите правилните усилия.

внуците са моето богатство

Пожеланията се сбъдват. Може не винаги да са по начина, по които искате, и във времето, което определяме, нали? Тогава това, което сме заложили в душата и главата като желание, намира своя път.

Защото Сте направили усилие с Вашето лично благославяне към конкретния Мъж или Жена!

Николай Колев аюрведа лечителМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас! С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: