Урината помага на корема, ставите и мускулите

Съдържание

Майка ми, урината и ползите за здравето и с дишане

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си. Здравето и стихиите, като ползвате урината.

Много е интересен въпроса Ви, П. К.!  В края на поста съм описал двете години работа с майка ми.

Майка ми е в синьо.

Да, искрено завиждам на Вас, Жените, че притежавате интуиция. Само Ви споделям, че се научих да планирам периодите Си с въздържане от храна. Само с урина или с урина и вода. Бихте могли да отделите 48-м часа, за да проследите снимката с меридианите и дланите? Защо ли? Защото мозъкът ни мрази изненадите.

Ползването на урина е изкуство, за моделиране на тялото Ви.

След 10-та година от редовния прием го усещам като потребност при разтриване пръстите на дланите и ходилата. Дори и да е спонтанно, пак би било добре да Си водите дневник. Който ще Ви е полезен за деца, внуци и правнуци. Следвам растящата Луна, за да натрупвам в меридианите Ин, а намаляващата Луна. За да освобождавам от меридианите Ян. За да е без кризи.

Да, може и да Ви Се стори много езотерично ползването на урината Ви?

Предупреждението го правя пред огледалото и фиксиране на погледа ми в очите ми. Ежедневната ми работа е с възрастни хора. След Рейки или Рефлексотерапия попивам част от болката им. Която да складирам и да кажа на мозъка си, че тези дни я складирам. След 3 или 4 дена ще я изхвърля, като няма да преча на ритъма с храна. Защото ще съм само на Вода и Урина.

Бих препоръчал на всички, да Си изберете дни от седмицата. Както ще е след 01.08.2019г.- Новолуние, когато Луната се пълни. За да е събрана урината след работния ден и ходилата да са в нея около 22.00ч.? Моите дни са сряда и петък.

Бихте Се огледали при ходене сред хора и ще забележите? Повечето хора имат проблем с походката? За да са петите, таза, плешките и тила в права вертикална линия? Дали крачките са с ширина- ширината на раменете?

Да, млади Сте, но важното е Вашата опитност с урината Ви.

За да Сте здрави и щастливи след 55-та година. Когато мозъка започва да роптае, че има липси или излишъци в 14-те меридиана. Моите трудни уроци.

Благодаря Ви, П.К.! Навярно бихте се доверили на индийския опит и школата на Питагор. Като индивидуализиране на дните- “Раху”/4/ и Кету/7/. Как да си ги изчисляваме всеки месец?

18.05.2019=9+5+12=26=8-това е цифрата ми до 18.05.2020г.. Днескашната дата- 25.07.2019=7+7+8=22=4/Раху/ ми е ден за въздържание. Следващия ден за въздържание 28.07.2019=10+7+8=25=7/Кету/!!!

Всеки сам открива своя ритъм с Луната и урината си.

Четирите и фази, когато е за профилактика или интуитивно, но е добре да се доверим на урината и водата. Когато ни предстои вземане на важно решение?

Друг индикатор може да са двете ни рефлексни точки? Първата е на дланта ни- между палеца и показалеца, а втората е точно зад глезена ни?

Много, много странен отговор за преминалите 63-та си година и урината им?

Днес се навършват 2 години от началото след разговора с майка ми/1939г./. За да е свободна в движенията си и няма да се притеснява от прогресиращо забравяне? Огънят в тялото и беше в повече. Бавно и внимателно го загасихме и да диша само с носа и. През деня си дъвчеше постоянно езика и гълтане на алкала.

Гледаше ме с недоверие, че ще упражняваме изпразване на главата и дишане с корема. Сутрин, обед и вечер притисках двата и палеца на ходилата. За да усети болката и да започнем упражнението. С моята дясна длан върху корема и/3-и цуна или 4-и нейни пръста под пъпа/.

Започнахме с 10-т издувания на корема, задържане, бавно прибиране на корема и пак задържане. Вече достигнахме до 100-те вдишвания с корема. Малки почивки и през това време и масажирам ходилата, което ни отнема 30-т минути.

Какво печели майка ми, а и Вашите близки от упражненията?

Първо- освобождава главата от притеснения, страхове, лоши спомени, заядливи съседи, шум от ремонти и …..много други.

Второ- съсредоточава мисълта в корема, бъбреците, мускулите и сухожилията. Да, това беше началото и всичко беше в нейно легнало положение за 3 месеца.

После дойде и етапа в седнало положение, като внимавахме с правия ъгъл/90грд./. Столът е нисък, за да има прав ъгъл във вътрешната страна на колената, но и близо до стената. За да има прав ъгъл между скута и торса и. Като тилът е опрян в стената и брадичката е повдигната.

Дланите и са върху корема, като първа е лявата, а отгоре дясната длан. Очите и са затворени и цялото и внимание е насочено към издуване на корема, задържане и издишване.

Това бяха нови три месеца с упражнения и урина.

При разходките ни сутрин и вечер, често и напомнях, а сега да спрем и да дишаме с корема. Последваха трудните 6-т месеца. Когато извършвахме упражнението в изправено положение, което се оказа трудно за нея? Защо ли се промени тялото и?

Защото трябваше да го съчетаем с повдигане на пръсти и спускане на урината?

Майка ми заставаше до касата на вратата. Петите, таза, плешките и тилът и се допираха до касата на вратата. Дланите и са върху корема под пъпа. Брадичката и е повдигната, а очите затворени.

Стоя до нея и броя на глас от 1001 до 1007, за да издува корема, после от 1001 до 1007. За да задържа, после да издишва и пак да задържа. Като винаги в началото броях от 1001 до 1007.

Внимание! Би било добре през първите седмици да не притеснявате възрастните повече от ЕДНА МИНУТА!

Това е радикална промяна в телата им, което много ги изморява, а и урината работи?

След 3 месец, като достигнахме 10-т минути, го съчетахме с повдигане на пръсти. Като плъзгане на гърба по касата на вратата. Внимание! Тук има и една подробност!

Повечето от възрастните привеждат гърба и изнасят главата напред, а им е трудно да върнат врата назад! Не ги насилвайте през първите седмици. Защото може да загубят равновесие и да паднат. Стойте близо до тях!

Повдигането на пръсти и задържането да е от 1001 до 1003, като броя аз, а не тя. Това се съчетава с издуването на корема, но без отделяне на таза или плешките от касата на вратата.

Трудно е и не бързайте! През първите седмици е желателно бавно спускане от повдигане на пръсти към спускане! След седмица или месец, можеше да се спуска рязко на пети и да усеща тръскането в главата.

Каква беше първата и печалба от първата година с моето тормозене ли, съчетано и с урина?

Кръвното и заспа 140/110! После забрави ходенето по голяма нужда, като проблем. Започна увереното и ходене сама. Като спря да се притеснява, че колената и ще откажат и ще падне на тротоара.

През втората година усложнихме упражнението с алтернативното дишане и увеличения прием на урина?

Моля Ви, не започвайте с него, докато не е усвоено коремното дишане!!! Пак го започнахме в легнало положение. После в седнало положение и чак тогава в изправено положение до касата на вратата!!!

Много е трудно и опасно “гълтането на корема” в първия месец! Как се прави? Първо се вдишва с гърдите, слънчевия сплит и корема, но без задържане. После се издишва с корема, слънчевия сплит и гърдите!

Бавно се прави 5 пъти, но приема на урина е след това упражнение!

Сега идва най- трудния и опасен момент! Издишва се всичкият въздух и дланите притискат корема. Веднага с мисъл се затварят устата и носа. Като се разтваря гръдния кош. Коремът потъва и се притиска към гръбнака, като се притискат бъбреците! Внимание!

Първо да се изпробва по един път на ден и само в легнало положение! Защото се получава замайване и при седнало или изправено положение, може да се стигне до падане! Бавно и много внимателно го правехме по един път сутрин. После по един път сутрин и обед. След седмица по един път сутрин, обед и вечер.

Когато го усвои и вече и беше приятно с по 5 пъти. Тогава пристъпихме към “гълтане на корема” в седнало положение. След 3 месеца и “гълтане на корема” в изправено положение!

Проверявахме и отговора от урина?

На всеки преминат от нея етап, проверявах точките на дълголетието. Дали са болезнени за нея при натиск. Точките са?

Първата е на дланта, между палеца и показалеца.

Втората е под коляното.

Третата е зад глезена!

Винаги проверявайте с притискане палците на ходилата! Има ли болка, не преминавайте в следващия етап.

Всеки възрастен е изключително различен и няма място за бързане!

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: