Урината и храната за тялото ни!

Съдържание

Урината ни променя, но зависи от храненето ни!

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си. Здравето и урината ни.

Внуците ми!

Внуците ми!

Важни ли са мозъка и кръвта ни? Програмата за нашия живот е в яйцеклетката, но в определена възраст е различна. Сперматозоида в определена възраст я задейства по различен начин. Което всеки от нас забелязва, като различие във всяко от децата и внуците ни.

Тук идва еволюционния корен с кръвта, но това развива и по-мощно отделни части от мозъка ни? Това Сте го виждали и при близнаци, нали? Вече сме създали детето и какво би било добре да знаем за него? За да не пречим на личната му програма- “Развитие”.

Защо ли всеки гинеколог говори за лунни седмици?

Защото Луната е важна при зачеване и раждане. Не е задължително да сме експерти в астрологията, но винаги имаме възможност? За да открием тези две фази на Луната и нейното място в знак и дом? За да опознаем бъдещите характеристики, но и нужното хранене. Когато посягаме към урината си.

Всяко бебе реагира бурно, когато програмата му страда от неговите съставки в млякото? После се примирява, защото е в хватката на мама и баба, но иска да оцелее. Защото още не може да каже, че му трябва друго?

Да, хиляди години е било пазено в тайна, за да е кратък живота на обикновения изпълнител? Звучи зловещо, но това е записано много добре в Индия и Китай. После пренесено в Европа от индийци и то само преди 1000 години?

Важна ли е храната и после пиенето на урината?

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Благодаря Ви, за трудния Ви въпрос, Уважаема М.Г., относно урината! Много от предложенията ми биха Ви се сторили странни и отвлечени? Моля Ви, първо да разделите часовете Ви от събуждане до заспиване. После да откриете и часовете с урината. Като първото Ви хапване сутрин да са Вашите плодове, но колкото се събират в лявата Ви шепа!

Първо е три глътки от урината Ви сутрин.

Защо ли? Защото всеки от нас е мозък и кръв, а всичко останало е работещи за тези органи! Добавяйте вода и три хапки плод, ако усещате глад до 11.00ч.!

В 11.00ч. може да Си позволите бадеми и кайсиеви ядки, но много бавно дъвкани. За да не се задържат в стомаха и веднага да отиват в тънките черва. За да бъдат разпределени белтъчините. Обядът Ви може да е около 13.00ч., ако го позволява работата Ви?

Тук процедурата е- първо слагате салатка в устата Ви и после слагате от ориза. Бавно и продължително Ги дъвчете заедно. Следва и много важната почивка, като нищо не вкарвате в устата Ви до 17.00ч..

Внимание с урината през деня Ви!

През първите 3 дена е възможно да Ви пресъхва гърлото и устните. Тогава е добре да пийвате глътчица вода и дълго да я дъвчете. За да е обогатена със слюнка и мозъкът Ви да я е прочел, че е овлажнител.Да не е натоварваща за усвояваното от салатата и ориза.

Между 17.00- 18.30ч. мозъкът Ви Си иска дозата плодова захар от Вашите плодове.  Да е с бавно и продължително дъвкане! Помислете, дали бихте добавила настъргана тиквичка и настъргана краставичка към салатата Ви за вечеря. Ориза да е на фурна с маслини, джанки, лентички моркови и Вашите подправки.

Какво печелите, ако използвате урината Ви сутрин?

Дори и средната струя при всяко уриниране между 03.00ч. сутрин до 15.00ч. след обяд  ли? Тънките Ви черва ще са по- добре пропускливи полезното от храната. За да изпрати нужната Ви мускулна маса. Това е квантова енергия и епигенетика. Защото мозъкът Ви иска цел с храната.

След всяко хранене си давайте 3 минути почивка със затворени очи. За да Си представяте моделирането на тялото Ви. Да, навярно вече Сте разочарована, че е повече езотерика, а не помощ.

М. Г.: Не съм разочарована, имах нужда точно мнение/стандарт ако щете. За да не се притеснявам и да започна да се храня насила. Всъщност не се чувствам гладна и сега, но все глождеше отвътре

М.Г.:- Благодаря ви. Човешкият мозък често подвежда

Благодаря Ви, за проявеното разбиране, Уважаема М.Г.! Стоп! Не е виновен мозъка, а външните органи. На черния дроб- очите, на белия дроб- носа, на бъбреците- ушите. Които се изкушават от заобикалящото Ви.

Моля Ви, да Си представяте, че е тялото Ви е Градина. Вие решавате, кога ще плевите, копаете и поливате. Какви ли ще бъдат подпомагащите торове. Денонощието е с различна активност на всеки от органите ни и ако поглъщаме неподходящото в часовете? Погълнатото отива в склада и започва да загнива.

Моля Ви, да Си водите дневник и да следите отговора от тялото Ви. Всеки от нас е различен, но Вашият мозък е най- важен. Винаги ще Ви го покаже в огледалото. Като необичайно подуване, хлътване или променена пигментация!

Вие ще проследите въздействието от урината Ви!

Вие Сте най- важния детектив, а аз само Ви предлагам път. Дайте си седмица, като Си запишете продуктите и часовете. За да няма изненади за тялото Ви през тези седем дена. Да, много е трудоемко и ангажиращо, но Сте най- важна Вие, нали?

Примерна Хранителна програма:

Добра да е вечерта Ви, Уважаема И.. С… 19..г., г. Р……

Разбрах, че са Ви притеснявали ……?

Колкото и да Ви е странно, но тялото Ви ще се справи, ако промените храненето Ви???

РЕЖИМ ЗА …….. дена и урината.

Който ще продължите, защото ще Сте убедена в Себе Си. Защото ще започнем по- късно с ориза при вас. Когато тялото Ви е отговорило, че е готово, а не след седмица, както е при другите!

 1. Сутрин, още в леглото, веднага, след като Сте се събудили, започвате с разтриване на пръстите Ви! От кутрето до палеца, за да събудите вътрешните Ви органи, преди да скочите от леглото! Навярно правите разходка , но можете да го съчетаете в почивките. Разтривате-кутре/бъбреци/, безименен/черен дроб/, среден/сърце/, палец/далак/ и последен е показалеца/бели дробове/.
 2. Ставате и кипвате вода, правите си тоалета. Водата е станала търпима и я изпивате от 100 до 250мл.. Бавно, на малки глътки, като жабурите и гаргарите. Поглъщането е с внимателно вдигане на главата, назад. За да облеете хранопровода и да затоплите трахеята на белите дробове. Това е ритуал, а не само водата-гъл- гъл- гъл!!!
 3. Хранопровода е, като кюнец от печка, дори и само от дърва, пак има сажди, това отмива водата! После ще усложним упражнението с инхалация, за да гълтате парата, която да е на кълбета в стомаха Ви. За да затопля долната третина на белите Ви дробове и дебелото Ви черво.
 4. Което знаете, че хоризонталната му част е над пъпа???

 5. Запарка: слагате от 3 до 5 листенца от Вашия чай, но жива.Колкото и да Ви е странно, за Вас са полезни всички треви, но самостоятелно. Ще го обсъдим, но не от филтърчета!!! В порцеланова чаша, заливате с отделно кипвала вода(250мл) и покривате с чинийка за 15-20 минути. Изпивате бавно на глътки, но без никакви подсладители, дори и без мед. Меда може да е в чинийка, да си топвате пръстче, да близвате и отпивате от чая! Защо ли? Защото меда е киселина и трябва да се угаси със слюнката в устата, която е алкал! Внимание! Меда е компромис за първата седмица. Добре е да го намалите до символично близване. После и плацебо- близване на лъжичка, но без мед, за да е Вашата психологическа игра???
 6. Оглеждате се за плодове- ябълки(внимавайте с ябълките, защото са киселина и Ви престъргват!!!). Круши, сливи-сушени,  смокини-сушени, стафиди, но без банани, портокали и мандарини, защото ще Ви охлаждат!. Тук идва ползата от бавното и внимателно сдъвкване. За да стане плода на кашичка и да не се затруднява тялото Ви. Да е веднага за разграждане и усвояване от тялото Ви!
 7. Вие ще решите, колко ще е кафето и другите плодове до обяд.

 8. Като кафето е без подсладители и мед, дори, забравете млякото и сметаната в кафето! Защото кафето е нужна на черния Ви дроб, за да стабилизира кожата Ви, да е коприна!.Внимание! Забравете кафето от кафе машини и нес кафето!!! Само тройно обърнато в тенджерка и си го сипвате в термос. За да е с Вас през целия ден! Забравете кафето, когато нямате време, за да си го приготвите – тройно обърнато!!! Предполагам, че може шишето да е в бюрото Ви. За да не Ви притесняват колегите от другите бюро, ако има такива или влизат работещи, нали???
 9. Приемайте черен шоколад, да, само когато имате време. За да му се отдадете и да го превърнете на течност в устата Ви. Внимание! Шоколада, ако го приемате, да е преди плодовете! Без нишесте до обяд. Дори и да Ви е трудно, какво са ….. дена, от 120-те години, които са ни подарени. Дали ще Ви е лесно? Не, няма да Ви е лесно, защото ще Ви подтиквам към създаване на нови навици?
 10. Приготовления за обяд, за да е пълноценна урината Ви:

7.1.      Започвате със 100мл търпимо топла вода, бавно и на глътки. Което ще се превърне в ритуал, за да подготви тялото Ви, че идва захранване. Ако е удобно пред колегите, може и гаргара!!!

7.2.      Приготвяте си салата от ситно нарязани и ситно настъргани зеленчуци. Според сезона+ четвърт лимон+ лъжица зехтин+ чаена лъжичка червен пипер+чаена лъжичка сминдух. Това са песъчинки, които гъделичкат и провокират обмяната. Като се съобразявате, салатата да е 3 пъти повече от ястието, което искате да изядете. Внимание! Ако ангажираността  Ви през някой ден не Ви оставя свободно време. Тогава без ястие! Само салата, но и 1 сухарче+7 маслини с костилките!!!Тялото Ви  ще се настройва. Обяда може да е в интервала 12.00- 14.30ч., зависи ангажираността  Ви, но да е на спокойствие!!

7.3.      Хляб, навярно сте го намалили или предпочитате мек, но той е песъчинки/в сухара/. Които са нужни за червата, дори и три хапки или стар и добре препечен. Може и Ваш, домашен сухар(сега има различни видове сухар)!

7.4.      Варива, тук трябва да Сте много внимателна!!! Варите, прецеждате през гивгир и овкусявате със зелено. Което ще се задуши, защото е още топло варивото. Забравете леща, грах, зелен боб и не прекалявайте с картофите!!!. Ако са на ястие с брашно и запръжки! Сега е притеснително, че има вносни домати, домата е киселина и се консумира суров, от юли до октомври. Продуктите Ви са боб- шарен, ориз(ризото), картофи, зелен боб, царевица. Да не са приготвени едновременно с месото в един и същи съд! Но Вие решавате, кога и дали Ви е нужно ястие? Внимание! Това е ястие, ако разполагате с време, но го пропускате, като Сте си изяла салатата! Когато имате време, примерно събота и неделя може да си приготвите ориз или картофи на фурна??? Гювеча не е Вашето ястие! Мусаката и сърмите не са за вас през периода от … дена!!!

7.5.      Забранени са всякакви течности при хранене, дори и вода, без алкохол … дена!.

7.6.      Забранен е десерта, дори и плод, ако не са минали 120мин от края на последната хапка за обяд. Внимание! Това правило важи до ……2019г.

 1. Сега идва най- трудния период, че трябва да дадете почивка на вътрешните Ви органи до 17.00ч. Нищо концентрирано, което не важи за кафето или глътки вода от стъклено шише. През първата седмица, докато свикне тялото Ви. Ако Ви се пие, но да са минали 120мин, от последната хапка за обяда!!!
 2. Вече идват нуждите на бъбреците 17.00- 19.00ч., когато искат топла течност и сладко. Приготвяте си запарка, (запарката е различна от сутрешната!!!). Може да Сте си я приготвили сутринта в стъклено шише, ако работа Ви не позволява. Меда/докато свикнете без него/ може да е в чинийка и да си близвате. После си хапвате плод или блокче шоколад, който е нужен на черния дроб и мозъка. При желание ядки(бадеми, лешници или орехи, но живи и не печени!!!)?
 3. Приготовления за вечеря, но да не е по- късно от 20.00ч., началото на вечерята:

10.1.    Започвате с 3 до 5 глътки търпимо топла вода. За да предупредите тялото, че предстои захранване, постепенно стигнете 100мл.!!!

10.2.    Салата от ситно настъргани и ситно нарязани продукти, но различни, като съотношение. Може моркова да е повече от червеното цвекло  или магданоза. Добавка от четвъртинка лимон+лъжичка зехтин+чаена лъжичка червен пипер+чаена лъжичка сминдух. Като не забравяте маслините с костилките, навярно бихте открили и белите тикви. Които Ви трябват в салатата, ситно настъргана, за да освободите жлъчката Ви, а тя кръвоносните  Ви съдове!

10.3.    Ястието е варено(прецедено) или печено, но 3 пъти по- малко от салата

10.4.    Хлябът е от 3 до 5 хапки, препечен или сухар или до 2 сухара???

10.5.    Внимание!!! Алкохола не е желателен до 27.09.2019т., при ползване на урината Ви!!!

10.6.    Забранено е друга течност или десерт, дори и плод!!!

 1. Преди сън в леглото е желателно да изядете парче шоколад или две сини сливи, смокини или стафиди. За да е спокоен черния Ви дроб, но да са минали 120мин., от последната хапка от вечерята!!! Ябълката не е за Вас вечер в леглото!!! Предстои Ви подготовка за приема на ориз преди сън???
 2. Забранено за … дена! Сърми/ако са в тенджера, но са прекрасни на фурна/. Супи, пържено, запръжки, застройки, прясно мляко, кашкавал, газирано, майонези. Хайвери, консерви, компоти, оцет, захар, пресолено, цитрусови плодове. Мек хляб, сладко тестено(като десерт), но не и месо- приготвено със зеленчуци. Колбаси, кайми, всякакви свински продукти. Тук ще обсъдим предпочитаното от Вас и как да променим топлинната Му обработка. За да е полезно за Вашето тяло? Ако ме допуснете с предложенията ми?
 3. Подбор на продукти? Лято провокира-стомах и черва с предразположеност към слузеста среда. Която не понася киселина, забравете консервите, лютениците и консервирани домати!!!)!

13.1.    Ако пожелаете месо, то е допустимо- но да е прясно, а не старо и замразено, ще го обсъдим, защото е подходяща скарата!!!

13.2.    Рибата е желателна до 3  пъти седмично, но печена самостоятелно или на скара! Дори и само парченце, колкото цигарена кутия!!! Чудесно е ако можете да си позволите морски дарове?

13.3.    Зеленчуците са  пролетни и летни, според сезона? Морков, червено цвекло, ряпа, праз, пера лук, магданоз,целина,  стъргана сурова тиква. Листа глухарче, алабаш, земна ябълка, тлъстига. По изключение зеле- много ситно нарязано и дълго дъвкано! Много подправки- сушени и ситно смелени, за предпочитане- сминдух. Маслини с костилките от 3 до 7, но да са черни и дребни или „Каламата“. Да са добре измити и залети със Зехтин в стъклен буркан.Забравете всякакви консерванти към салатите Ви или към ястията Ви, които са на фурна!

13.4.    След 7 ден, когато Сте започнали режима, ще ми пишете и ще  обсъдим файла с ориз? Който е спал 5 нощи в нова вода, но трябва да Сте в режима!!!

 1. Внимателно си планирате менюто в дневник! За да го четете и тялото да знае, какво ще очаква, а да не е изненадано! Вие обичате реда, нали? Внимание! Млечните продукти не са желателни. Може веднъж седмично настъргано сирене или рохко яйце размачкано в салатата! Внимание! Когато имате за деня риба, забравяте сиренето и яйцата, за да не се натровите! Ще обсъдим няколко упражнения, но най- важното е дишането. После ходенето с изправен гръб! За да е свободен белият Ви дроб. Като вдишвате с издуване на корема и задържате дъха Ви, ходите пеша, нали?

Изготвил: Николай Ганчев Колев- 07.01.2018г., г. Русе

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: