Урината, храната и меридиана на бъбреците

Урината, храната и ползите от процедурите

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си. Здравето и стихиите, като ползвате урината.

Разговор с Н. А. за началото с ползване на урината.

Добра да е вечерта Ви, Уважаема Н. А.! Разбирам притесненията Ви! Предлагам Ви компромисен вариант? Пийте урина с длани и ходила?

Навярно ще Ви се стори странно, но съм сериозен! Съберете всичката урина от 03.00ч. до 09.00ч.. Когато се събуждате и не е нужно да Си навивате часовник. Сядате удобно до легена на малко столче. Потапяте босите Ви ходила, навеждате се и потапяте дланите. Желателно е 10 минути да цапате с ходила и длани. Направете го три дена, за да се уверите, че няма да имате изприщване по дланите и ходилата!

Това би Ви послужило като убеждение, че бихте започнала. След третия ден, с една малка глътчица сутрешна средна урина? Защо Ви са нужни тези три дена ли? Защото при наличието на притеснение, Вие неволно стягате гърлото. Бихте Се задавила с първите глътки урина. Само Ви предлагам, но Вие ще решите, нали?

Към Н. А., за притесненията и от бъдещи кризи с урината?

Моля! Бих очаквал, че ще споменете реакцията върху дланите и ходилата. После бихме обсъдили и евентуалните масажи? Виждам, че четете усилено и бих Ви помолил? Да разгледате снимките с меридианите, дланите и ходилата.

После да разтриете дланите Ви след всяко уриниране в тоалетната. Изчаквате да попият и тогава ги измивате с хладка вода! Това е по- бавен път, но съхранява Вашата психика!!!

Към Н. А., относно надеждата с урината?

Чудесно! Важна е Вашата увереност и първата Ви крачка с надежда! Когато имате време, можете да се разходите в моята стена и да прочетете материалите? Надявам се, че ще започнете плахо, но няма да Се отказвате? Постепенно тялото Ви ще Ви повярва. Урината Ви в 6.30ч. средната струя, ще е чиста, колкото и фантастично да Ви Се струва!

Странен разговор за храната и 14-те меридиана, като еко- пътеки в планината и урината?

Майка и аз през 2018г.

Срещата ни беше странна през 2015г., защото 20-т години контактите ни бяха с писма и по телефона. Тя е изпълнявала лекарските предписания и изискванията на роднините им? Без право на творчество, а аз бях в гората. Проверявах, кое от книгите мога да експериментирам и превърна в полезен навик за бъдещите внуци!

Вече Ви разказах за упражненията, сега предстои дългото и интересно нагаждане на вкусовете. Като среща на цивилизацията с моето диво поведение?

Тя/В-/, а аз/О-/, разлика във възрастта е само 18-т години? Първо започнахме с пътя през вкусовете- върхът на езикът И! Винаги да е върху отвора в свода на Небцето и?

Събуждахме се сутрин, кипвахме по 200мл. вода и сядахме  до масата. Като всеки си пие от чашата, прехвърля глътката вода с езика. Облива отвора в горната част на Небцето с върха на езика. Със затворени очи анализира смесването на топлата вода със слюнката/алкала/.

После всеки прекарва езика Си през предните зъби и си записва в своя дневник- дата и остатъчен вкус?

Схемата с меридианите и стихиите е на масата до схемата с дланите и ходилата? Когато ми казваше, че открояващ се е киселия вкус? Тогава търсехме пътя на двата меридиана: на Черния Дроб и на Жлъчката.

Проверявахме чувствителността на палците на краката, където се срещат двата меридиана? После и безименните пръсти, където е активността на жлъчката.

Защо ли храната е важна за урината и вкуса?

Майка и приятелка 2018г.

Защото двата меридиана отговарят за мускулите и сухожилията. Нейните притеснения бяха от непредизвикано отказване на колената. Падане на пешеходна пътека, което я плашеше? Вече е туристка, но след двете трудни години работа с таблиците.

Благодаря Ви, за трудния въпрос П. К., за потта и урината!

Външната течност на Далака и Черния дроб са сълзите и потта! Която охлажда Сърцето и кожата. Тя ме интересуваше, когато цяла година се борих с псориазиса на дъщеря ми.

Трудно открих възможностите на дъщеря ми, докато започне редовно изпотяване? Това беше и един от поводите и да учи и да завърши в Грац?

Предлагам Ви, да проследите трите меридиана- на Бъбреците, на Черния дроб и на Далака. Книгата е безплатна в “Спиралата”- “Нейдзин- Въпроси за простото” от Хуанди, жалтия император?

Да, би Ви отнело време, за да проследите местата с изпотяване. Кои от 365-те точки са там? Каква е приликата и разликата с урината в дните, по цвят, аромат и вкус.

таблица за комбиниране на продуктите

съвместимост на отделните продукти

Тук идва помощта от схемата с разделното хранене от д-р Шелтън. Както и комбинацията от билки по Петър Димков в трите тома. Навярно ще Ви прозвучи много гнусливо?  Слюнката, сопола, фекалиите, сълзите, ушната кал, кръвта и урината са носители на крясък от 14-те меридиана?

Дали има недостиг, запушване или излишък в тялото ни.

Да си представим, че меридианите са реките в нашето тяло? Ние, хората, строим язовири, но това променя естествения ход в околната среда. Така става и в тялото Ни, ако неправилно комбинираме храните, дори да сме вегетарианци или вегани?

Дали е така, ако сложим жълта шапка, червена блуза, бяла пола? Черни ботуши и розови ръкавици, а косата ни е на зелени кичури? Имаме право да се обличаме странно, нали? Какво ни носи цвета и формата, като се погледнем в огледалото?

Това се случва и във вторият ни Мозък- червата и точката 3 пръста под пъпа? Пулсира и крещи, че е неправилна комбинацията от продукти!

Храненето е най- трудното изкуство.

Тялото ни си има собствен механизъм от капки, които отпуска и разграждат храната. Дали го изненадваме с глътка течност в неподходящо време и проваляме процеса. После идва и шамара от точките в ходилата и дланите.

Потта може да е охладител на кожата, но и реакция на Черния дроб. Който използва краткия път за изхвърляне. Защото е дете на бъбреците и детето щади майка Си- Бъбреците! Това имах предвид, когато писах, че е труден въпросът Ви?

Защото всяка мили секунда става обмен на енергия и информация между клетките ни в тялото! Зъбите ни са лекар или горобокопач, ако не ги товарим с работа. Когато не се вслушваме в техния отговор при хранене.

След 24-ри часа след хранене, като сърбеж във венците, подуване, кървене и…..??? Всякакви са сигналите от меридианите, но би било добре да си ги записваме и проследяваме?

Разговор с А. З., за храната и урината

Благодаря Ви, за добрите Ви думи и доверието Ви!
Допълних Ви таблиците.
Сега по споделеното от Вас:
Благодаря за много полезното писмо !!!Благодаря Ви!
Изпращам Ви много поздрави от Пирин !!!Благодаря Ви!
Тук е слънчево и много истинско. Радвам се, че релаксирате!
Ще започна и с упражненията описани в писмото . Моля Ви, да е бавно и в пълна тишина!
Искам да продължа с още по-стриктното комбиниране на храните . Ще отварям по-често таблицата, която ми бяхте изпращал. Надявам се, че внимателно ще Си подберете меню от таблиците?
Доколко има значение кръвната група също ? Аз съм А1 отрицателен резус фактор. Да, липсващия белтък, което се записва с отрицателен резус фактор е сигнал. Защото белтъчините от животински произход са несъвместими с Вашия стомашно чревен тракт.
Кои храни да изключа напълно ? Всички храни от животински произход да липсват за година!

А как да отчитам влиянието на сезоните, храната и урината ?

Отговорът ми. Навярно Си спомняте писмата ни за Доматите, че са само през лятото! Настъпва Август и сезона е на Дините, пъпешите, доматите, краставиците и всички листни подправки. Има къпини и малини. Ориза е за всеки сезон, но картофите са за зимата. Като разгледате таблиците, пак ще обсъждаме, нали?
Обикновено вечерното хапване ми е най-късно до 20:30 или да е до по-рано. Сега часовника е сменен и 20.30ч. е в същност 19.30ч., което е нормално за вечеря, ако има два часа до лягането?
Това което знам е, че преди по време пълнолуние е най-добре да не се храня. Чудесно! Това важи за Новолуние и Пълнолуние. Когато са по 2 или 3 дена. За да Сте само на вода, урина и плод около 17.30ч.?
Отделните храни как е най-правилно да се разпределят по часовете през деня ? Благодаря Ви, за трудния Ви въпрос!
Това са приели англичаните от Махатма Ганди и индийците:
04.00ч. – 12.00ч. времето е за освобождаване от погълнатото в предния ден;
12.00ч. – 20.00ч. времето е за зареждане с храна;
20.00ч. – 04.00ч. времето е за разграждане на погълнатото!
таблица за съвместимост на хранитеКато разгледате таблиците, може да продължим и за детайлите?
Разгледайте часовете за активност и пасивност на органите и Меридианите.

 

 

 

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: