Общуване, за да сме в крепко здраве и щастливи!

Защо съм щастлив от общуването и в крепко здраве ли?

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си. За да Сте здрави и щастливи.

Странен е анализът ми ли? Често четем, че сега сме живеели в 21-ви век, но споменаваните рецепти били- древни? Да, рецептите са стари, но древни са, ако са от преди 25 980-ет години.

Да погледнем към законите по които природата действа? Ние и лечебните растения еволюираме, нали? Издишваме и отделяме енергия, но растенията го анализират нощем и също се променя.

За да са ни полезни, но ги предпочитаме опаковани и без усилие, за да си направим собствен извлек. Да е щадяща топлинната им обработка, за да сме здрави и щастливи от консумирането им???

Да се запознаем ли с предложеното от доктор Шелтън, като лично изкуство за здраве?

Здравето и щастието ни не са даденост, а ежедневно действие и анализ, за да направим съзнателно и информирано усилие! Полезни ли ми бяха трудните уроци?

Защо винаги пиша, че погледът ми към живота е странен, за да сме здрави и щастливи?

Роб на обстоятелства и хора или полезен за себе си

Плодове и зеленчуци за деня?

Защото e необичайно неразположение в тялото ни, нали? Тогава е нужно по- голямо усилие и задължителна промяна в хранене и мислене!Важно ли е правилното комбиниране на храните? Да!

 

Защото мозъкът ни иска сигнали, че тялото ни трябва и си го искаме обратно! Познаваме докосването на телефон, таблет, компютър, пералня и ……..! Дали го смятаме за загубено време? Когато би било добре да докосваме 369-те точки по тялото ни Сутрин и Вечер?

Събуждаме се сутрин, но не оставаме в леглото за да разтрием всеки от пръстите ни, от кутрето до палеца? Ставаме, но отказваме да ходим 5 или 10 минути на пръсти и боси крака, за да сме здрави и щастливи?Да се доверите на урока от мравката?

Отказваме да отделим 5-ет минути, за да застанем до касата на вратата, да допрем пети, таз, плешки и тил. Да се повдигнем на пръсти и да се спуснем рязко, за да стръскаме тялото?

Какви изречения изпращаме с мисли към мозъкът ни, казваме ли си мислено или на глас, какво ще Дадем днес? Всеки от Нас е различен, но Всеки е Творец! Животът ни е Даден от родителите ни, а какво правим с него, за да сме здрави и щастливи?

Писмен разговор /.././../.2019г. от писмо до А.Х.

Добра да е вечерта Ви, Уважаема А. Х.!

Благодаря Ви, за доверието и интересните Ви въпроси!

Вие Сте невероятен Карл Густав Юнг в Рокля!

Прегледайте всичките ни писма през годините и ще забележите, че 90% се отнасят за Психологически ситуации!!!

Сега по споделеното от Вас, за да сме здрави и щастливи:

Добър ден уважаеми Николай! Добра да е и Вашата вечер!

Честит Празник! Все пак да запазим детското в нас както е

непринудено, откровено и чисто! Благодаря Ви! Да, дете съм и така ме наричат 80-т годишните, а на мен ми е приятно. Защото все още има по- възрастни от мен, за да съм любопитното дете!

Как сте? Как са веселите възрастни деца? Как беше на морето? Благодаря Ви! Сега се прибрах от Варна!  Бе интересно, че темата на трите дена беше, както и Вие Сте писали за Душата???

Много тежка ми беше тази седмица, но успях някак си да се съхраня от цялата мръсотия която усетих? Това е много тъжно и съжалявам, че Ви липсва оптимистичното общуване с умиращи? Не се шегувам, а съм сериозен! Защото тежко болните са най- оптимистични, защото нищо материално не ги впечатлява!

В началото се напрегнах много и се чувствах смачкана но към края на седмицата се осъзнах че и това ще мине! Няма аз да оправя света и не съм виновна за случилото се само аз? Прекрасен извод! Станете егоист и се радвайте, че Ви предстои пътуване, нови мъже и нови усещания!

Днес е спокоен и празничен ден! Чудесно, за да сме здрави и щастливи! Моите са всеки ден Такива!

Загубих мечтите си и не се сещам за следващите, лошо? Това ме потриса! Да, потресен съм, защото не го разбирам! Имате всичкия минимум, за да Сте луда и безразсъдна, а Сте скрила мечтите Ви от Вас самата! Станете скръндза и Си събирайте парички! За да изкарате 3 седмици на Круизен Кораб в Индийския океан! Защо кораб ли? Защото е затворено пространство и само от Вас зависят контактите Ви! Това е бъдеща сцена, където можете всеки ден да Сте в различна роля? Вие Сте- моделка, разкреспостена жена, скромна домакиня, монахиня, нодостъпна госпожа и ….!

Чета си Фиджералд а после ще прочета Отнесени от вихъра и така? Тук съм сериозен и това не е Вашата литература! Отидете в библиотеката и постепенно изчетете 100-те книги на Даниел Стил!!!!!!

Какво представлява пътуването в човешката душа?Благодаря Ви, за любимата ми тема! Тава е чиста математика! Защо ли? Защото първо Си записвате трите въпросителни думички- Какво?, Как? и Кога?!!!! Тук идва и подреждане на въпросите, за да извадите- ценности, цели и ресурсите/интелектуални/, с които разполагате! После прочитате всеки въпрос и Си записвате, как се чувствате при прочитането на всяко от изреченията??? Забравете:- трябва, длъжна съм, необходимо е, нужно е и ..! Защото това са думи към депресия и натиск към Вашата волност!

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Как се разбира правилна ли е посоката, за да сме здрави и щастливи?

Да, това обсъждахме три дена??? Посоката е винаги правилна, ако не изневерявате на Вашите Ценности, каквито и да са околните!

А кога идва краят? Краят идва, когато Се вкиснете! Когато често употребявате думите- свърших, приключих, затворих, опознах и ……..!!! Тогава мозъкът приема желанието Ви, че искате поправителен изпит в следващо прераждане! Моля Ви, не го допускайте, защото няма религия, която да допуска самоубийството!!! Направете Си експеримент и отидете една събота в болница за душевно болни. Седнете на една пейка и наблюдавайте душевно болните, как са щастливи в техния измислен свят!!!!

Сънувам напоследък ту майка ми , ту баба ми и др.близки?Да, това е много показателно. Защото Те са в отвъдното и Си чакат следващо прераждане, но не Ви искат при тях! Те ще Ви дадат знаци, че трябва да съхранявате всеки лев и да Пътувате!

Може ли съвет против пърхут, че внучката и се бели кожата на главата? Стоп! Пърхутът е вопъл и знак от черния дроб, че сладкото е повече и винаги е като десерт, а не е сладкото- предястие! Заместете една седмица всичко сладко с Плодове и пърхутът ще изчезне!!! Да, козметично е помагаща отварата от корени коприва. Защото е важно да се махне причината, а тя е, че живата и храна е молко????

Кога вземам решения?

Тревожат ли ме въпросите?

Няма напредък нещо?

Къде съм? Не се виждам нещо? Съжалявам, но тук съм безсилен, защото Ви трябват социални контакти с непознати и винаги да Сте в различна роля! Тук Сте и съвсем малко месеци останаха. За да Си отиде Сатурн! Дали Сте научила уроците, за да смените прическа, маникюр, обувки, облекло и речник????

Надявам се не съм досадила ако да се извинявам?Нали съм Ви обещал, че ще съм Ви полезен с моите странни предложения. Действието Ви е Ваше с играта, за да експериментирате с мъже, които се правят на недостъпни. Не , не Ви предлагам да Си лягате с тях. Само да изпробвате различни тънкости в съблазняването с Думи, като игра???? В това се убеждавам всеки три дена във Варна, като наблюдавам 80-т годишните. Как се приготвят за предстоящото ми появяване и една друга се надпреварват. За да получат моите комплименти и ухажване, което се отразява и на здравето им! Забравят да си вземат хапчетата. Защото ще играем с думи и старателно си пишат домашните с въпроси. Аз трябва да откривам, какво точно ценност са имали предвид, като подтекст във въпросите им! Душата има най- голяма нужда от Щастие!!!!

Весел и доброплоден ден! Благодаря Ви! Такива са всичките ми дни!

Добротворна да е новата Ви седмица и новият Ви месец!

Писмен разговор с 52-ве годишна жена.

Добър да е денят Ви, Уважаема А. З.!

Благодаря Ви, за интересното писмо!!!!!

Защо е интересно ли?

Защото обсъденото с Я. важи и за Етиката към Тялото Ви!

Сама Сте усетилата- удоволствие, наслада и копнеж, което е послоние от Бъбреците Ви към Вас. Като са се надявали Бъбреците, че ще се върнете към пиене на Вашата урина. Тялото Ви е поднесло вкус, който да Ви съблазни, а да не Ви отблъсне????

Да, навярно ще Ви Се стори много езотерично, но нали мозъкът Ви Ви наблюдава постоянно. Като поддържа двата условни рефлекса- дишане и биене на сърцето????

После идва свободната Воля- разсъждения и зареждане през устата????

Да трудно е, вече е важно да отделите време за бавен и спокоен разговор с органите в тялото Ви!!!!

Да, винаги са ми трудни разговорите с всички, че трябва да забравите думата Глад. За да приемете алкалната бомба, като дни с въздържание от поглъщане на определени продукти????

Моля Ви , да изтърпите моята многословност. През 2-та милиона години е имало много климатични промени. Гладът е бил реален. Сега, като споменем думата Глад, веднага се задейства аварийната програма, че няма нищо в дома Ви?????

Сега и по Вашите притеснения, за кафе, препечена филийка и картоф????

Добре, ще се съобразя с Вашите притеснения!!!!

Събуждате се, изпивате урината, изпивате топлата вода, изпивате запарката и после удоволствието с кафето. След 10.00ч. И шепа от череши или ягоди!!!

Нищо до 12.00ч.!!!! Около 12.30ч. Настъргвате тиквичката, краставичката, лимона, зехтина и листенцата, но солта е символична!!!!

Намачквате всичко много добре и сядате удобно, за да се концетрирате върху дъвкането и разпознаване на всеки вкус!!!

Две хапки от зеленото и една малка хапка сухарче\препечен хляб\!!! После полягвате за час! После излизате за час!!!

Около 17.30ч. Запарка и шепа плод, тогава е допустимо и удоволствие Кафе!!!!

После идва 19.00ч. И започвате стъргането, но през това време сте сложила картофа да се свари. Дано да е от пресните картофи и да не го белите? Да Сте го измила добре и да го нарежите както е рацъфнал при варенето????

Обилно пиперосвате картофа!!!! Сядате удобно, две хапки от сместа и една хапка от картофа, но много бавно и това ще Ви засити. Преди сън чаша хладка вода!!!

Да, не е лесно, но сама ще Се убедите след периода!!!!

Сега за Екипа????

Тук съм изненадан, защото винаги съм работил в области, където е имало точни и ясни етични правила, а най- строгите в ТВУ Абланица!!!

Да, права Сте и от разговора Ви с Я., трябва да ги напишете. Да са прецизни, за да е само с оценка ДА или Не. За да не се допуска тълкуване, което да се окаже с множества пробойни, вратички за измъкване!!!!!

Тук трябва и много добре да Се подготвите емоционално. За да го поднесете, че е в интерес на Компанията, Работата и Социалното спокойствие при общуване!!!!!

Това Ви предстои през следващите 3 години, а Ви обещах, че промяната ще е във всички области!!!

Помислете и бихме обсъдили всичко, ако Вие решите? Защото постоянно ще се появяват нови области за детайлизиране???

Спокоен да е денят Ви!!!

Странен коментар към П. Б., за пътя и търсенето на Ендорфина?

Кое беше полезно от трите дена с групата? Започват шести месец с тренировки по файла с Луната. Тренировки на интуицията, като връщане в детството и решаване на текстови задачи.

Използвахме 4-те стъпки: 1. Дадено.; 2. Търси се?; 3. Познати формули. и 4. Път на решаването. Кое се открои от написаните домашни на възрастните?

Прочетоха собствените си въпроси от Тях към Тях с въпросителните думи- Какво….?, Как…? и Кога…?.

После обсъдихме, как се чувстват при всяко от въпросителните изречения. Тук дойде и отношението на слушащите, за да открият? Дали има в изреченията- цели, ценности и техни ресурси. Това е най- трудния момент при миналите 63-та опасна година. Защото често го свързват с миналото, което е добре да остане заключено.

Погледът да е към настоящето и бъдещето с убеденост???

Продължихме с даденото, за да проверим, дали е само твърдение от констатирано? Дали е с убеденост от опит, но и доверяване на техния потенциал- ресурсите които имат?

За да ги превърнат във възможност, като Тяхна способност, която да Ги провокира към направа или действие. Продължихме с обсъждането. За да елиминираме думите, които неволно се превръщат в натиск? Те са:- “Трябва да…..!”, “Длъжен/а съм да……”, “Необходимо е…..”, “Нужно е….” и …….?

Защо ли?

Защото всеки въпрос, твърдение или споменаване биха могли да заменят? Думите са -“Искам….” и “Желая…”  в техните изречения, за да сме здрави и щастливи.

Примерно:- “Трябва да помагам на децата си при отглеждането на внуците!”? Което е натиск, като го заменихме с – “Желая да помагам на децата си при отглеждане на внуците!”.

Думите са магия и произвеждат различно количество ендорфин. Когато използват “Желая” или “Искам”, вече е по- лесно за техния мозък. Защото е личен избор, който провокира към съзнателно посягане за природосъобразно хранене. За да са в добро здраве и щастие!

Писмен разговор /.././../.2019г. от писма с А.З.:

Добър да е денят Ви, Уважаема А. З.!

Благодаря Ви, за доверието Ви и въпросите Ви!

Сега по споделеното от Вас:-

Много благодаря за стойностното писмо !!! Благодаря Ви, за доверието Ви!

Прочетох го още вчера. Благодаря Ви, че откривате полезност!

Започнах да пиша мейла от вчера …Благодаря Ви!

С тази Д. имам дълга история – за 2-ри път ми отказва оферта. Това е достатъчен факт, за да я изоставите, нали?

Когато напусна компанията, ме попита за позиция, аз тогава нямах отворени . Посъветвах я да изчака, тя напусна. Сега ми каза, че това било грешка. Това трябва да бъдем готови за поемане на подадената ръка. Ако ли не, продължаваме да си учим, нали? Да, това е и нейното закъсняло усещане, че е пропуснала Вашата добронамереност и загриженост.

Днес ще пиша за отказа й на моите мениджъри в Г., ще обясня че съм направила всичко каквото е било възможно и , че продължавам смело напред! Да, подкрепям Ви, че описвате реална ситуация с нерешителната Д.!

Вчера мислих върху следното: Интересно?

Да пиша на моя мениджър в Г., М. М. да изпрати анкета до частта от екипа. С която започнах още от началото , в която са Е. и М.. Надявам се, че при курса Ви в Пампорово, Вие Сте усетила, че най- важното е общуването? Което е с правилното задаване на точните въпроси, но съобразени с точното време?

Бих предложила въпросите да ги подготвя аз? Като отговорите на всеки един ще отиват при него? Предполагам, че ще използвате книгите. За да съобразите въпросите с конкретика? Защото всеки въпрос разкрива и Ценност. Която отговарящия я носи или я пренебрегва? Бихте използвала и част от 100 въпроси, които имате в анкетата от файла с 5-те елемента?

Така давам възможност на всички мрънкачи открито да споделят мнение? Ако наистина търсят открития диалог ? Да, права Сте, че най- сложни са въпросите с открит отговор, в който се изразява позиция!

След което ще му предложа да обсъдим резултатите.

Аз ще му предложа конкретни стъпки от моя страна. Вие какво мислите ? Спирам да мисля, а Ви Се възхищавам, защото това Ви предложих, да посегнете към учене по всеки повод и във всяка ситуация!

Искам да провокирам конструктивен диалог, от друга страна ще възникнат въпроси? Защо само тази част от екипа? Отговорът ми е, защото там е зародиша на проблемите! Да! Права Сте, защото бихте дала пример, че при повреден Принтер, няма да ремонтирате Компютъра! Сменяте или подобрявате софтуера, но не пипате хардуера.

Тези дни имам чувството, че задържам вода, вечер краката са ми подути? Стоп! Това е много по- важен въпрос от работата! Задържането на вода е свързано с Бъбреците, но Бъбреците са дете на Белите Дробове! Това може да е и следствие от психологическото Ви натоварване? Което е довело до задържане на дъхът Ви и не Сте имала време за Дихателни упражнения с корема! Тялото Ви страда за кислород и предпочита да складира вода, за да има на разположение Кислород???

Вечер слизам няколко спирки преди моята и вървя пеш през градинки и парка, пия топла вода, малко наруших ритъма. Вие сама подкрепяте древните с поуката от 5-те елемента. Като ходите пеша, но дали дишате дълбоко с корема или вървите? Дали дишате на пресекулки? Защото съзнанието Ви е заето с работата или А. и А.! Добре, вървете пеша, но изчистите съзнанието Ви! Изпразнете го и мислете само и единствено за ходенето и Дишането!!!

Тази сутрин станах уморена и с главоболие? Стоп!

Главоболието е винаги следствие от храна за Мозъка- Богата на Кислород кръв!!!! Мозъкът е най- големия егоист и лесно отхвърля крайник, а иска мислите Ви за Него, Мозъка!!! Дали ще е и с пиене на урина?

Ще започна да тичам в парка вечер. Стоп! Подкрепям Ви за бягането, но оставете проблемите в дома Ви! Бягайте и се наслаждавайте на Дишането. Усетете мускулната треска в белите Ви дробове, че Ги разширявате с огромно поемане на въздух. Никакви разсейващи Ви мисли и телефона да не е с Вас! Ако телефона е с Вас? Тогава неволно ще натоварите част от мозъка Ви в програма “Отбрана”? Щом звънне и Вие ще отделите внимание, за да погледнете, кой Ви търси! Тялото Ви е много прецизен механизъм и иска Емоционална Свобода!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мога ли да започна да хапвам домати ? Усмихвам се, защото това е изкушение. Нали след 15.06.2019г. ще са първите от Сандански и Пазарджик, а сега са изкуствените от Парниците! Не Ви ги забранявам?  Избирайте ярките, слагайте ги на терасата, за да са на Слънце и да омекнат. Като са събрали допълнително слънчеви лъчи????

Имате ли интересна книга за Емоционална свобода ? Благодаря Ви, за доверието! Прегледайте тези и после ще Ви изпратя още и още?

 

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: