Нужен ли е баща, дори и временно?

Нужен ли е баща или дядо под наем?

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си.”

Животът е това, което ни се случва, докато си правим други планове, нали? Кой мъж е подходящ за моите деца от Аритметологията и съвместим с мен?

Пример: В Япония имало следния случай: малко момиченце израснало в непълно семейство. След като тръгнала на училище, се затворила в себе си. Оказало се, че е станала жертва. Съучениците ѝ започнали да я дразнят, че няма баща.

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Майката много се развълнувала. Учителите не ѝ помогнали и тя се обърнала към агенция, която дава различни герои под наем.

 

 

Избрала един от кандидатите: добър, позитивен, грижовен човек. Той бил актьор, който влязъл в ролята на баща и я играл пред момичето в продължение на десет години.

Кога вземам решения?

Тревожат ли ме въпросите?

През почивните дни те ходели на кино, в парка, разхождали се, разговаряли, заедно ходили на срещи в училище. И било видно как момичето от затворено, плахо дете постепенно разцъфнало, станало по-уверено.

Така се появила нова тенденция – „бащи под наем“, фалшиви бащи, които, влизайки в роля, осигуряват както на възрастните, така и на децата, увереност и подходящо обкръжение?

Ние разбираме колко е важно това за детето, нали?

И в същото време може да бъде много важно за жената – майката на това момиче.

Между другото, такива отношения могат да бъдат много по-дълбоки и много по-близки от естествените взаимоотношения в семейството? Когато си мисля, че всичко вече е мое, някак не ме интересува, обезсърчава ме? И кой обръща внимание на другия? Влизам в апартамента, хвърлям обувките си, сядам на масата или в креслото си, а полезно ли е за близките ми?

А тук състоянието на вътрешна отдалеченост настройва на особена близост! Тя не е само контролирана, а развиваща, която трябва да се поддържа и постоянно да се укрепва! И това е много по-ценно, отколкото отношенията в нормалния брак, нали?

Затова между тях могат да се развият много интересни отношения?

Дори не интимна, а чисто вътрешна подкрепа именно благодарение на това! Защото те не са мъж и жена, а просто „сътрудници“ по създаването на особени семейни отношения, нали?

Временният баща дали е говорел на момичето, че я обича? Дори и вътрешно да разбирал, че това е конфликт и всъщност не е така! Но това, че ѝ е говорил емоционално, включвайки се в това състояние, помогнало за развитието! Защото подпомагал не само на отношенията, но и на формирането и.

Стоп! Да преценим спокойно!

Имаме ли право така да се отнасяме с детето? Да го лъжем?

Баба и правнуците!

Баща!

Да, колкото и да ни е трудно, защото последствията могат да бъдат различни, нали? Той би казал:-“… минаха 10 години и аз разбирам какво може да се случи, ако истината се разкрие детето пред мен……?”?

Аз, като дядо, 80% от мен смятат, че момичето ще бъде благодарно за целия път на грижи и внимание, който съм ѝ дал? Но 20% казват, че тя ще бъде опустошена, разрушена и много изгубена, евентуално? Да, много е сложно!!!

Възможен ли е и другия вариант? Той би било добре да изчака, докато тя се омъжи и го замени съпругът ѝ. Трябва да я придружава, докато тя не бъде с друг мъж.

Защото сега той за нея е и мъж, и баща, и всичко друго. Затова той не може да я остави така. Да се огледаме, колко са самотните майки и живеещите на съпружески начала?

Може ли дядото да е наставник?

Има и друга тенденция, според която е много популярна услугата възрастни мъже да се наемат като наставници. Дали да е -“Дядо под наем!”? Канят ги да придружават млади хора, момичета, защото могат да им предадат опит, някакви знания.

Аз много го подкрепям този опит. Сега сме 2 000 000 пенсионери, а колко сме здравите мъже? Това е необходимо на нашето общество! Защото някои от нас в детството си не е получил от своите родители правилно наставление за живота, нали?

Това е цяла методика, философия за приемане на живота? За правилна адаптация към него и т.н.? Съвременните деца го нямат! Няма от къде да го получат: нито от телевизията, нито от компютъра, още по-малко от училище, от никъде?

Какви ли институции трябва да има около човека, за да израсне хармонична личност?

Да, много е трудно! За това е необходима много ясна възпитателна програма! Която непрекъснато ще се провежда с конкретния индивид! В контакта с неговите верни учители, наставници, възпитатели?

Когато в едно време, в едно направление, ще работят и семейството, и обществото и групата от младите! В която индивидът се намира, и средствата за масова информация! Едва тогава бихме могли да си кажем, че хората растат така, както би било добре за Тяхното творческо развитие, нали?

Какво биха възпитали Те, ако познаваха даденостите на човека по предразположеност от карта, кръвна група и цифри ?

 

 

Странен пример за щастието и мозъкът?

Защо орлицата пуска клечка и наблюдава кой от мъжките ще я хваща постоянно ? Навярно знаете, че 40-та годишнина се чества в Тишина? Навярно Сте чели материала, че орлите си счупват старият клюн и старите нокти, за да им израстат нови? Сега да се върнем на щастливия мъжки орел, който хваща спуснатата клечка от орлицата? Защо ли им е този ритуал, преди да станат семейство? Защото им предстои отглеждането на малки, които трябва да се научат и да летят! Младата орлица е научена от майка си, че трябва да си избира здрав и можещ партньор! В продължение на месец Тя се издига и пуска клечка, но наблюдава най- умелия орел, който хваща клечката! После го допуска до себе си и създават семейство! Минава време, пиленцата се излюпват и порастват.

Тогава орлицата ги избутва от гнездото, едно по едно? Орлето пада надолу, но бащата го очаква и поема на гърба си! За да го върне в гнездото и така, докато уверено се научат да летят! Щастието е в Задно, нали?

Как ли е при Нас, хората?

Щастие в Заедно! Билки, опитности, лечебни техники и…….! Постоянно ни плашат, че България е намаляла и сме под 7-м милиона? Стоп! Ние сме над 10-т милиона, защото много български орли са в различни страни! Това е невероятен капитал за щастието на внуците ни! Това са 3-и милиона изследователи! Те са на терен в далечната страна и ще донесат опитностите си, които да приложат в България! Да, охлювът може да достигне до скалата, но с пълзене, нали? Ние не искаме да пълзим и да се скриваме в черупката си, а чужд крак да ни смачка! Очакваме идеите от Орлите, които ще се върнат със знания, умения, опитности и компетенции, които ще приложат! Няма да е лесно, но ще се върнат и ще разчистят заспалите охлюви в черупките си, за да възродят България!

Дали е възможно правилното ни поведение в „човешкото стадо“? Желателно ли е да го направим на нивото на инстинкта.

Какви ли са законите, които би било добре да действат в „човешкото стадо“?

Да допуснем ли:- „Homo homini lupus est“. „Човек за човека е вълк“ – само че обратното.

Трябва ли, да се научи човека, че трябва да живее „в стадо“. А в стадото всички се поддържат, разбират важността на всеки? Доколко всеки от Нас носи определена обществена, семейна тежест и затова всички са важни. Вълците живеят много добре заедно, нали? Защо ли най- старите и болни са най- отпред, за да определят темпото на предвижване?

Дали можем да обобщим: „Човекът да стане вълк, за да бъде човек“?

Да допуснем: Вълк – това е много хубаво, той ще знае как да се държи в стадото?

Прабаба?

Това са много добри обстоятелства, състояния, когато има ясна подредба от горе до долу: родителите са горе, децата са долу, внуците още по-долу и така нататък, но всички се грижат отдолу нагоре един за друг.

 

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

 

Leave a Comment: