Мозъкът ми, оцеляването и решенията!

Как контактувам с моят мозък?

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне. За да откриете нещо полезно за себе си и моят мозък.

Нужна ли ми е духовност, за да съм здрав и щастлив с моя мозък?

ДА!

Странен коментар за неговият мозък и възстановяване на силите? Човекът е над 60-т години, но се е уплашил. Търси решение, но да е само ползващ и да не участва в процеса!

Дълги и тъжни писма със синът му, че искат оцеляване, но нерешителността ги плаши. Лутат се между калорична храна и странните предложения?

Защо им пиша и припомням във всяко писмо, че първо трябва да се доверят на еволюционната памет в моят мозък. После да пуснат и съмненията към предложеното решение?

Защото мозъкът получава милиарди сигнали от всички точки на тялото и е готов с решение. Моят мозък се плаши от устата и намесата със страх от конкретния човек!

Моят мозък иска честен ритъм при часове и количество на приеманата храна. После иска и мислено усилие за ходене и повдигане? Да, това е най- трудния момент в разговорите, защото винаги ме репликират?

Той е болен и бере душа! А ти го караш да си представя, че изкачва височина и да носи кофи с вода??? Да, това се оказва много трудно, но да открием логиката?

Заченати сме и се включва програмата “Развитие”, нали? После имаме 2г. безпомощност и грижа от другите, за да се изправим и проходим! Какво чуваме-“Не пипай това…..!” и “Изяж си всичко от….!”???

От тук започва и трупането на съмнения в моят мозък, че друг ще решава, но дали познава модела на детето? Обяснява ли бавно и внимателно, какво и защо ДА. Ограничава се с- “Ти си малък, още не разбираш и ще ме слушаш, защото съм голям и……!”!!!

Тук се случва и проблема в мозъка, че трябва да измисля всевъзможни лъжи, за да получи нещо, но с измислени доводи!

Защо Ви го пиша това за моят мозък?

таблица за комбиниране на продуктите

съвместимост на отделните продукти

Защото е отнело 8000г., за да се подредят думите, органите, действията, вредите, ползите, решенията и очакваните резултати в часовите пояси от денонощието, ако се отдели достатъчно време, за да изследвате “5-те елемента”???

Внимание!

Стоварва ни се изненада, че нищо ми е нямало, а изведнъж са ми открили…………..! Не! Това не е дошло от никъде и не е било изведнъж. Били сме предупреждавани всяка седмица с някой сърбеж, с някое ограничено движение?

Някоя пъпка на необичайно място и ………….., нали? Търсим някакво мазило, но не затваряме уста!!

Болката и възможното оцеляване!

Само от стреса ли е предизвикано

Безпокойство?

Странен коментар, за болката, поуката и ползата от точните думи?

Да, днес е тъжен ден, защото си отидоха още двама, а бяха на 72г. и 74г..

Отказаха да приемат урока от болката, за да се променят, да приемат разговора с собственото си тяло? Защо го свързвам с текста от книгата ли?

Защото всеки ден и час са различни с конкретна свобода за отделен орган и моят мозък! Често ме упрекват, че прекалявам с дисциплината, а толкова било прекрасно със спонтанността?

Да, спонтанността е следствие! Навярно се усмихвате? Да, действието, аромата, цвета и ……е следствие. Което ни е подсказано от тялото, като нужда за допълване или разтоварване?

Дали е сложно общуването?

Не, не е сложно, ако проследим използваните от нас думи в продължение на 7 дни, но да са записани и по часове?

Защо ли?

Защото бихте съставили изречения със синоними, които да Ви насочат към една от 5-те Стихии!

Да ги проследим:

1. Дърво- “Виждам какво имаш предвид?”, “Преглеждам данните внимателно?” и ………;

2. Вода- “Да сме на една вълна?”, “Все едно ми говориш на чужд език?” и …….;

3. Огън- “Ще се свържа с Теб?”, “Мога да уловя тази идея?” и …….;

4. Метал- “Мирише ми на риба?”, “Пъхаш си носа навсякъде? и ……;

5. Земя- “Имам вкус към хубав живот?”, “Ти си ми, като топящо се в устата ми ястие?” и …………!

Когато запишете тези Ваши изречения за 7-те дена?  Веднага ще Ви излязат дните от седмицата, часовете от денонощието. Действия или бездействия, отделните вреди и …..десетки детайли, които бихте диагностицирали.

За да Сте лично убедени в промяната! Защо ли? Защото тялото ни се стреми към Свобода и Хармония!

За да е животът ни изпълнен с удоволствие, наслада и копнеж! Сега идва и най- проблемната тема? Могат ли бъбреците ни да “Мислят”? ДА!

Когато се доверим на бъбреците Ни, че само в определени часове ще приемаме произведеното от тях. Тогава Те, Бъбреците, умно ще постъпят и ще оставят изхвърлянето на отпадъците в часовете между 13.00- 17.00ч.???

Дали би било полезно и пиенето на урина?

Защо ли го спазват в Англия, Русия, Китай и Индия, за да се спират и в 17.00ч. да пият запарка и да хапнат плод?

Каприз ли е или е ритъм, който е извлечен през 2 000 000-на години – Човек, който се грижи за себе си и с мисъл????????

Николай Колев аюрведа лечител, нумерология и астрологияМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас!

С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: