Как да намеря партньор според номерологията- Аудио

“Добротворството да е с Теб, Скъпи читателю! Искрено се надявам , че това което споделям ще Ви помогне да откриете нещо полезно за себе си.” 

Защо да изслушате записа за Любовта ли?

Формулата на единство в семейството Ни, зависи ли от следното:- „Няма аз, няма ти, има Ние” е формула за обезличаване, анихилация на личността!

Потискането на личните потребности е като бомба със закъснител, изгърмяват все някъде: във връзката, здравето или професията!!!

Писането на личните Ни желания и копнежи е психотерапията за много близките Ни процеси в Любенето Ни! Защото Вие търсите отговори,  развитие, давате Си различни гледни точки! Четенето на написаното от Вас е вид психотерапия, защото оглеждате себе си в прочетеното, мислите, разширявате кръгозора си, пластовете на душата Ви се раздвижват, нали?

Защото здравата Ни семейна среда не е мит, тя е наша първична психо-биологична потребност, емоционалната ни храна, коренът ни!

 Без нея ние сме осакатени. Не трябва, не може да се руши!

Опитваме се да Си покажем нещата, които разболяват семейната Ни среда и така я превръщат в клетка: илюзиите, самозаблудата, любовта по подразбиране, нереалистичните очаквания, мълчанието, привикването, загубата на мечти, сексът по задължение, подмяната на „да бъда” с „да имам”, приемането на другия като даденост, обезличаването на себе си и другия в неяснотата на „Ние”, живеенето по модел „Как трябва”, страхът от загуба на сигурност, „Какво ще кажат хората”…!!!

Опитваме се да разкрием болестите на връзката Ни, капаните които сами си поставяме и в които влизаме!

И да, прави Сте –  разрушаваме!

Разрушаваме мита за формулата на единство „Няма аз, няма ти, има Ние”!!!

В нашата култура, в съвременния свят това не е формула за оцеляване, а за обезличаване, анихилация на личността. Но можем да Си даваме алтернатива: „Ние” без „Аз” е равносилно на унищожение за теб като личност, за връзката и за любовта!

Отговорът ни е даден в следното:-   „Вяра, надежда и любов” – това е свещеното триединство, емоционалната алхимия, която преобразява вероятността в реалност. Бленуването, търсенето на „принца” или „принцесата”, ако не е подплатено с любов към себе си, вяра и надежда, ще си остане просто едно празно бленуване. Отново да погледнем към бляновете Ни: „…Имам любовта към себе си – изградена, осъзната, подплатена със самочувствие и търпеливата вяра, че някъде там, във време-пространството на моя живот, Той/Тя ще дойде”!!!

Защото точни рецепти няма!

Живеенето по правила не е истинско живеене, това е правилният начин да се объркаш, а после да изпаднеш в криза, депресия, болест. Важно е Вие да усещате промените. Липсата на радост от живота е индикация за дълбока вътрешна криза, нали?

Важно е в такива моменти Вие да се центрирате, да погледне в себе си и да си зададе някои много прости въпроси: „Какво става с мен сега? Обичам ли човека до себе си? Чувствам ли се обичан?” ???

Това е момента на откровението – първо пред себе си, после и пред другия. Осъзнаването е повратната точка за промяна. За съжаление много хора не успяват, не искат да осъзнаят своята истина, страхуват се от нея, заблуждават се, оправдават се и просто обвиняват другия за батака, в който заедно живеят. Ето така любовта става жертва!!!

 Да, това би бил и капана Ни?

Това е основното послание на Аудио-записа и Наричанията: силата да се променяш, да заменяш стари модели с нови, да се прощаваш с миналото и да живееш в настоящето, да станеш след падането. Стереотипите на обществото са дълбоко втъкани в пластовете на нашата психика, това са архетипни модели, част от социалната ни същност. Неизбежно е да не ги следваме.

Лошо е когато сляпо се придържаме към тях, потискаме личните си потребности и не усещаме кога от сигурност те стават окови: „ Когато всичко е „така, както трябва да бъде“, Вие започва да се държи така, както трябва, а не така, както искате. Дори не се запитвате какво искате Вие?

Влиза в кутийката „трябва“, където всички очаквания на всички са изпълнени, и се чувствате сигурни и защитени. Щрак! Катинарът на кутийката се заключва!

Всичко е така, както трябва да бъде. Недоволни няма. Всеки играе ролята си на щастлив, затворил очи за себе си и за другия.

 Най-пагубната роля е …………….!

Потискането на личните потребности е като бомба със закъснител, изгърмяват все някъде: във връзката, здравето или професията.

Защото Вие не Сте константна величина, не Сте вещ, не се изгубвате или намирате, Вие се съграждате всекидневно!

Кризите в живота Ви са сигнал, че е нужна промяна – отново съграждане. Така е, няма край този процес, орисията на Сизиф е човешката орисия. Няма безболезнено преминаване през живота, няма безопасен живот. Страданието е част от пътя ни, от нас зависи обаче дали ще се превърнем в страдалци или ще се учим от трудните етапи, нали?

Страданието е цената на израстването. Това е смисълът на болката, безсънните нощи, депресията… за да достигнете до най-добрата своя версия. Това, което прави по-леко преминаването ни през тежките житейски етапи е осъзнаването, работата със себе си, превръщането на кризата в пречистващ процес, на провала в урок, на страданието в учител!

Защото Любовта е отговорът, но лошото е, когато вече не я чувстваме, а се оправдаваме с нея, манипулираме, внушаваме вина и създаваме зависимост! Любовта е най-доброто обяснение и най-доброто оправдание, особено за брака, или я търсим като спасение: Търсим новата любов като лекарство за наранената си душа. Любовта е всичко от което се нуждаем, но НЕ всичко, което наричаме любов, е любов, нали?

Да си зададем въпроса?

– Кой избор във взаимоотношенията ни, от психологическа гледна точка, е за предпочитане – компромисът, истината или свободата?

Отговорът би бил комбинацията от трите, магичната алхимия на тези три елемента: компромиса, откровеността, свободата да бъдеш себе си е формулата за хубави отношения. Това не е комбинация от константни величини – никоя не е по-малко или по-важна от останалите.

Необходимо ли е да бъдете гъвкави?

Когато е нужно, правете компромис – но ясен, изговорен, осъзнат компромис!

Друг път – да бъдете откровени до болка, истината боли – за това Вие навярно не обичате да я изричате и чувате, но точно за това тя е пречистваща Ви.

Пречистването води до промяна, израстване, надграждане. Свободата да отстоявате личното си Аз дори на цената на обвинението в егоизъм, означава да поемете отговорност за себе си.

 Една от характеристиките на зрялата личност е способността да се променя постоянно!

Карл Густав Юнг нарича този процес индивидуация – разгръщане на пълния потенциал на личността, достигане до най-добрата своя версия.

В тази така банална история – брак, изневяра, развод – героинята Сте Вие, които вървите по този път.

Съвсем не ѝ е леко, но от една напълно смазана психически обстановка, Вие ще се трансформирате в зрели, самоуверени млади жени и мъже, радвате се на живота и гледате към бъдещето с вяра.

Получава се, в живота нещата винаги се получават, когато положите правилните усилия. Пожеланията се сбъдват. Може не винаги да са по начина, по които искате, и във времето, което определяме, но това, което сме заложили в душата и главата като желание, намира своя път. Защото Сте направили усили с Вашето Наричане към конкретния Мъж или Жена!

Николай Колев аюрведа лечителМоля Ви да споделите Вашето мнение? Има ли нещо което бихте желали да претворите във Вашият живот? Има ли нещо с което мога да Ви помогна? Бих искал да чуя Вашите мисли и коментари. Доброто да е с Вас! С Уважение, Николай Колев.

За Контакт: kolev@ayurveda-lechitel.com

Leave a Comment: